emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

20. 2. 2015
Tentokrát na slano. Výborné teplé predjedlo, alebo aj hlavný chod. Prísady k zemiakom často obmieňam. Niekedy dám šunku, inokedy…
14. 8. 2016
Táto dusená hovädzinka na víne sa podáva s čerstvou cestovinou, posypaná strúhaným syrom. Je to naozaj lahôdka, prevoňaná…
30. 4. 2013
Tento krehký a šťavnatý mrežovník s tvarohovou plnkou je veľmi jednoduchý a pre návštevu celkom efektný. Skúste :)
4. 12. 2013
Orechová torta s mandľami bez použitia múky je vhodná aj pre celiatikov. Torta je vynikajúca, šťavnatá, má výraznú chuť použitých…
7. 6. 2016
Toto je jedno z jedál, ktoré vás parádne nakopne a po zjedení budete svietiť ako žiarovka! Ideálne je ho pripraviť z čerstvých…
12. 5. 2013
Tvarohová kysnutá bábovka, ku káve alebo čajíku dokonalá :)
26. 9. 2024
Dôležité je zapamätať si, že maďarský guláš sa nezahusťuje ani múkou, ani zemiakmi či chlebom. Že hustotu docielite použitím…
11. 10. 2023
Tokáň je starší príbuzný gulášu. Pochádza zo Sedmohradska ešte z doby pred tureckou nadvládou. Líši sa od paprikáša, alebo…
30. 7. 2024
Ako deti sme milovali špagety "načerveno". Mama nám ich robila z vojenských konzerv, ktoré nosil otec zo služby. Nabrali sme vždy…